Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τελικά υπάρχει αληθινός έρωτας..?

Ειλικρινά το ερώτημα αυτό πιστεύω δεν καίει μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους ερωτιάρηδες ( με την καλή έννοια)  . Το ''τσιμπιματάκι'' που είναι γνωστό σε όλους μας ως έρωτας επί σειρά ετών  αποτελεί πηγή έμπνευσης  για αρκετές ενότητες της τέχνης αλλά έχει δημιουργήσει με την ύπαρξή   του και ολόκληρα κινήματα υποστήριξης προς αυτόν. Κακά τα ψέματα όλοι λίγο πολύ έχουμε αισθανθεί ένα μικρό σκίρτημα και ας μην το παραδεχόμαστε, αλλά μήπως όλο αυτό το προκαλούμε από μόνοι στον εαυτό μας , μήπως εμείς δημιουργούμαι την αίσθηση του έρωτα στην ζωή μας ενώ στην πραγματικότητα 
 η μοίρα δεν έχει βάλει καθόλου το χεράκι της  σε όλο αυτό?
        Τα στοιχεία που μόλις ανέφερα μπορεί  να ακούγονται   μποέμ και ολίγον  τι εξωπραγματικά, αλλά  σκεφτείτε το εξής : Καθημερινά μιλάμε για διάφορους τομείς της ζωής γνωρίζοντας ουκ' ολίγα πράγματα και θεωρίες , όταν όμως φτάσει η συζήτηση στο θέμα έρωτας και σχέσεις η συζήτηση αλλάζει ροή και κυβικά και το μυαλό μας τρέχει κατευθείαν στην σαρκική επαφή νομίζοντας ότι μόνο αυτό ταυτίζεται  και συμπληρώνει αυτή την έννοια. Πολλές φορές σκέφτομαι πως αν κάνεις ένα γκάλοπ και ρωτήσεις άτομα όλων των ηλικιών τι άποψη έχουν για τον έρωτα ελάχιστοι θα μιλήσουν προσεγγίζοντας το θέμα  με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώ όλοι οι άλλοι θα αρκεστούν σε φλυαρίες του τύπου '' για έμενα ο έρωτας είναι κάτι το μοναδικό'', ΄'' εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον έρωτα στην ζωή μου '' και άλλες του ίδιου τύπου γενικότητες .Στην πραγματικότητα  οι περισσότεροι ενδόμυχα  σκέφτονται ότι είναι καλή ευκαιρία να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες και τίποτα παραπάνω.(τρανταχτό παράδειγμα τα γνωστά σε όλους μας κλαρινογαμπρούς) Με άλλα λόγια μιλάμε για τον έρωτα τόσο αόριστα σαν να μιλάμε για την θεωρία του Bing bang που εδώ που τα λέμε και αυτή λίγοι την γνωρίζουν. Που είναι ο έρωτας εδώ παιδάκια, μου λέτε?
    Το να λες ότι είσαι ερωτευμένος ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνεις πράγματα που δηλώνουν εμπράκτως την κατάστασή σου αυτή, φανερώνουν ότι μάλλον η αντίληψη σου πάνω στο θέμα δεν είναι και η πιο σωστή. Όταν αντιμετωπίζεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα σαν να πηγαίνεις στην ΔΕΗ να πληρώσεις λογαριασμό η όπως το να διαβάζεις τα ζώδια σε φέρνουν στην δυσάρεστη θέση να συνειδητοποιήσεις ότι όχι μόνο δεν υπάρχει έρωτας αλλά έχει καταντήσει  και αυτό όπως και πολλά άλλα κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας.


Αυτό το κομμάτι είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους λίγους που ξέρουν  πραγματικά τι σημαίνει έρωτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου