Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το top 5 των σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας

              Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ξεκινάμε με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας.



  •  Αρχίζουμε λοιπόν με τις Χρυσές σφαίρες που για ακόμη μια χρόνια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον  λίγες μέρες πριν την απονομή των Oscars.   Ανάμεσα στους κερδισμένους της βραδιάς υπήρξαν οι  Matthew McConaughey, αποσπώντας το βραβείο Α' αντρικού ρόλου για την  ταινία Dallas Buyers Club , Α' γυναικείου ρόλου  για την ταινία '' Θλιμμένη Τζασμιν η  Cate Blanchett, ο  Leonardo DiCaprio Α' ανδρικού ρόλου-κωμωδία/μιούζικαλ , αλλά και ο Michael Douglas ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο  στην γυναίκα του και κορυφαία ηθοποιό Catherine Zeta Jones.

  • Και από τις Χρυσές σφαίρες πάμε στη Χρυσή μπάλα της οποίας η απονομή θα πραγματοποιηθεί απόψε το βραδύ στη Ζυρίχη , με  υποψήφιους διεκδικητές  τους Ρονάλντο, Μέσι και Ριμπερί   οι οποίοι περιμένουν να προσθέσουν άλλη μια διάκριση  στην  ήδη επιτυχημένη καριέρα τους.




  • Φόρο τιμής απέτησε το Ισραήλ  για τον  τέως πρωθυπουργό της χώρας Αριέλ Σαρόν στην πρώτη από τις δυο επικήδειες τελετές μιας και από πολλούς θεωρείται ήρωας πολέμου , σε αντίθεση με άλλους που τον ονοματίζουν εγκληματία πολέμου 

  •  Σε μια συγκινητική τελετή βάφτισης 32 βρεφών προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος μεταξύ, των νεοφώτιστων και ένα μωρό εκτός  θρησκευτικού γάμου , στέλνοντας για ακόμη μια φορά με τον δικό του τρόπο το μήνυμα  ότι η εκκλησία είναι ανοικτή για όλους. Από τις αξιοσημείωτες στιγμές της τελετής ήταν εκείνη που επέτρεψε στις μητέρες των παιδιών να τα ταΐσουν .

  • Το καινούριο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ παρουσιάστηκε σήμερα από την  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το νέο χαρτονόμισμα θα εισαχθεί σε κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου και τα πρόσθετα στοιχεία του είναι ανάλογα με εκείνα του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου