Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γρηγόρης Αρναούτογλου , το καρντάσι της καρδιάς μας!



Από την Ελευθερια Σπυράκη

Ανανεωμένος , χαμογελαστός, ευχάριστος και με πολύ κέφι , ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, χωρίς αμφιβολία διανύει μια από τις ομορφότερες και πιο παραγωγικές περιόδους της ζωή του , αφού τόσο τα επαγγελματικά του, όσο και  προσωπικά  οδεύει από το καλό στο καλύτερο.
Με υποδέχτηκε στο καφέ που έχει ανοίξει με φίλους του εδώ και ένα μήνα ,το οποίο μάλιστα αποτελεί το καινούριο επιχειρηματικό του δημιούργημα και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ , αλλά και πιο συνεσταλμένος από ποτέ μίλησε για όλα, απολαύστε τον..


Ελευθερία Σπυράκη : Φέτος σας παρακολουθούμε μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες στα << Καρντάσιανς>> σε μια συνεργασία έκπληξη με την κ. Μαρία Μπεκατώρου και τον κ. Δημήτρη Σταρόβα και μάλιστα έχετε δηλώσει ότι διανύεται μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σας περιόδους. Θα ήθελα να μου πείτε , πως προέκυψε η φετινή σας συνεργασία με αυτούς τους δυο ανθρώπους , καθώς και τοconcept της εκπομπής?

Γρηγόρης Αρναούτογλου Αυτό ήταν μια ιδέα δικιά μου, που την εμπνεύστηκα σε ένα σπίτι και ήθελα να θυμίζει λίγο τα γνωστά σε όλους μας << Φιλαράκια>> αλλά να είναι μια εκπομπή και όχι σίριαλ, να συνδυάζει όμως και στοιχεία που να έχουν να κάνουν με την υποκριτική , όχι βέβαια στο θέμα της ηθοποιίας αλλά στο θέμα μικρών σκετς και φυσικά να γίνονται και συνεντεύξεις. Επίσης είπα ότι είναι μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές περιόδους διότι οι άνθρωποι που συνεργάζομαι είναι τόσο καλά παιδιά , τόσο ωραίοι χαρακτήρες, γλυκύτατοι και ευγενικοί, για αυτό ευχαριστώ τον θεό για τέτοιου είδους συνεργασίες. Γιατί δυστυχώς δεν είναι όλες οι συνεργασίες καλές στην τηλεόραση και δεν σου μένουν καλές αναμνήσεις


Ε.Σ Από που εμπνευστήκατε τον τίτλο της εκπομπής?

Γ.Α Είναι επίσης μια ιδέα δική μου μαζί με έναν φίλο , τον Αχχιλέα Συρίγο που είχαμε σε ένα ταξίδι , ψάχναμε ώρα να βρούμε τον κατάλληλο τίτλο και στο τέλος καταλήξαμε σε αυτόν.

Ε.Σ : Προηγουμένως μιλήσατε για άσχημες αναμνήσεις σε ότι αφορά τηλεοπτικές συνεργασίες, εσάς η έως τώρα πορεία στον χώρο , σας έχει αφήσει κακές αναμνήσεις ?

Γ.Α : Η τηλεόραση είναι ένα μέσο το οποίο καλώς η κακώς , θες δεν θες , θα συνεργαστείς με κάποια άτομα ανεξάρτητα αν ταιριάζεις η όχι με αυτά . Το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός και το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Βέβαια όταν υπάρχει χημεία με τα άτομα που συνεργάζεσαι η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα αναμφίβολα είναι πολλές φορές καλύτερο , δυστυχώς όμως η επιλογή του να διαλέξεις με ποιους θες να συνεργαστείς δεν είναι εκατό τοις εκατό στο χέρι σου τώρα πια.

Ε.Σ : Όταν ξεκίνησαν τα << Καρντάσιανς>> είχατε αναφέρει , ότι μέσω αυτής της εκπομπής , προσπαθήσατε να παντρέψετε την τηλεπαρουσίαση με την ηθοποιία . Τελικά , πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί ένας τέτοιου είδους στόχος και κατά πόσον θεωρείται ότι το έχετε καταφέρει?

Γ.Α : Πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω, δηλαδή για να φανταστείς υπήρχαν δυο, τρεις προτάσεις όταν πήγα στον Αντ1 για ένα τηλεπαιχνίδι και για κάτι΄ άλλο , που μέσα σε εισαγωγικά θεωρούνται λύσεις που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα και δεν θα μπεις σε μια διαδικασία να ψάχνεσαι , επειδή όμως εμένα μου αρέσουν τα δύσκολα μονοπάτια , μπήκαμε από την αρχή να φτιάξουμε κάτι καινούριο που ήταν από την γέννησή του πολύ δύσκολο. Μέχρι να βρεθεί η ομάδα, να βρούμε τον χαρακτήρα μας , να καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι τι θέλουμε πήρε αρκετό καιρό, αλλά γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα να τσαλακώνομαι και να προσπαθώ. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο να πετύχουμε τον στόχο αυτό, έχουν περάσει δυο μιση μήνες από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή και πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, σε ένα μήνα περίπου, θα έχουμε φτάσει εκατό τοις εκατό τον στόχο.

Ε.Σ Τι εικόνα έχετε για τα τηλεοπτικά δρώμενα, έχετε ξεχωρίσει κάποια εκπομπή που ενδεχομένως να πάρει το πράσινο φως και για του χρόνου?

Γ.Α : Υπάρχουν πολλά προγράμματα, θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτά , υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα φέτος στην τηλεόραση . Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά την τηλεόραση και με τα καλά της και με τις κακές της στιγμές.

Ε.Σ Tι έχει να ζηλέψει η Ελληνική τηλεόραση του 2014 σε σχέση με άλλα τηλεοπτικά προγράμματα ξένων χωρών?

Γ.Α : Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μέσα σε εισαγωγικά , λόγω ότι είμαστε μια μικρή χώρα και εξαιτίας της κρίσης που έχουμε .θα μπορούσε να πει κανείς ότι παρ' όλα αυτά , παρακολουθούμε πολύ ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα στην τηλεόραση, σόου όπως το << The Voice>> , << DWTS>> , βλέπουμε να γίνονται σίριαλ σε μια εποχή κρίσης, τι άλλο να ζητήσεις, να κάνουμε τον σταυρό μας και να λέμε μπράβο που γίνονται ακόμη τόσο μεγάλες παραγωγές.

Ε.Σ Ράδιο αρβύλα παρακολουθείται, θα μπορούσατε να παρουσιάσετε μια τέτοιου είδους εκπομπή και γιατί όχι να σας βλέπαμε στο μέλλον να συνεργάζεστε με το άλλο καρντάσι και πολύ καλό σας φίλο κ. Κανάκη ?

Γ.Α : Παρακολουθώ και παρακολουθούσα πάντα, είναι μια ιδιαίτερη εκπομπή , παρόλα αυτά θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο τιμόνι μιας τέτοιας δουλειάς, αλλά θέλει μια ιδιαίτερη τεχνική. Ο Αντώνης το έχει πολύ με την σάτιρα, ο Γιάννης Σερβετάς είναι εξίσου πολύ καλός , επίσης ο Χρήστος και ο Στάθης για τους ρόλους τους είναι υπέροχοι. Γενικά όμως τώρα πια και εγώ γουστάρω να καταγγέλλω τα κακώς κείμενα , θέλω να τα χώνω εκεί που πρέπει και σταμάτησα να κάνω πίσω σε κάποια πράγματα που ήταν εμφανέστατα λάθος , θα μπορούσα να βρεθώ σε μια τέτοια εκπομπή , αλλά είναι υπέροχος ο συνδυασμός αυτών των παιδιών. Τώρα όσο αναφορά τον Αντώνη, δεν γνωρίζω για κάποια συνεργασία, άλλωστε η φιλία δεν έχει ποτέ να κάνει με την συνεργασία στην δουλεία, εγώ τον Αντώνη τον θεωρώ έναν πολύ ταλαντούχο και έξυπνο παρουσιαστή, με αποτέλεσμα να μπορώ να φανταστώ πολλά πράγματα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο Αντώνης έχει στο μυαλό του ένα ειδικό σχέδιο για το τι είναι τηλεόραση , εγώ είμαι ένας παρουσιαστής ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ο Αντώνης είναι πιο πολύ σατιρικών , αυτό από μόνο του δημιουργεί κάτι το διαφορετικό και δεν είναι σίγουρο , αν θα μπορούσε να δέσει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί μια ιδέα σαν αυτή να υλοποιηθεί μελλοντικά.

Ε.Σ : Σε παλαιότερη δήλωσή σας, είχατε αναφέρει, ότι είστε ένας άνθρωπος με διάθεση και κέφι που θα μπορούσε να κάνει από late night show , μέχρι πρωινό . Αν σας γινόταν ξανά η πρόταση να αναλάβετε την πρωινή ζώνη , ποια θα ήταν η απάντηση σας και ποιες οι προϋποθέσεις για αυτό το βήμα?

Γ.Α : Όλα έχουν να κάνουν με την εποχή, την ώρα , τη φάση που θα βρίσκεσαι , τη διάθεση, την παρέα που μπορείς να μαζέψεις για να κάνεις πρωινό , γιατί μόνος κανείς δεν μπορεί να στηρίξει το πρωινό και επειδή είμαι από τους ανθρώπους που δημιούργησαν την παρέα , πάντα μέχρι να κάνουμε εμείς πρωινή εκπομπή , οι περισσότεροι που είχαν σταθεί στην πρωινή παρουσίαση ήταν μέχρι δυο άτομα, π.χ Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Μπακωδήμου η και ένα άτομο, Μενεγάκη, Μικρούτσικος . Αρχικά στην φωτογραφία της εκπομπής ήμασταν τρία άτομα εγώ η Ρανια Θρασκιά και η Σοφία Βογιατζάκη , μετά γίναμε πέντε στην φωτογραφία . Γενικά μου άρεσε να μεγαλώνω την ιδέα του πρωινού και να έχει πολύ κόσμο , είναι πολύ ωραίο, αλλά τώρα πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω για το αν θα αναλάμβανα ξανά πρωινή εκπομπή, πρέπει να έρθει εκείνη η ώρα.

Ε.Σ : Αν είχατε την επιλογή του να διαλέξετε ανάμεσα στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση , τι θα διαλέγατε και γιατί?

Γ.Α : Είναι διαφορετικά πράγματα, κάποτε κάποιος είχε πει ότι η τηλεόραση είναι η γυναίκα του και το ραδιόφωνο η γκόμενα του και νομίζω ότι έχει πολύ δίκιο , αν το δεις ουσιαστικά το ραδιόφωνο θα μπορούσε να έχει ένα ρόλο πιο αισθησιακό , πιο παράνομο . ( γέλια) Η τηλεόραση είναι όλη μου η ζωή, έχω 22 χρόνια ένσημα από αυτή , αλλά το ραδιόφωνο το ξεκίνησα πολύ πιο πριν . Αυτή την στιγμή , συμβαίνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία στον <<Sfaira fm >> , η εκπομπή είναι πρώτη σε ότι αφορά το πρωινό μουσικό  ραδιόφωνο και είναι μια μαγική στιγμή για εμένα γιατί και η Ράνια Κωστάκη και ο Γιώργος Λιανός είναι δώρο θεού και νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι πάλι με τόσο καλά παιδιά. Θα μου πεις βέβαια αν δεν ήταν τόσο καλοί , πως θα συνεργαζόμασταν,? φυσικά θα κάναμε την δουλεία μας όσο καλύτερα γίνεται και θα τελείωνε εκεί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση , μιλάμε για δυο υπέροχους ανθρώπους και ευτυχώς, έχει δέσει η ομάδα για τα καλά.

Ε.Σ Μετά από τόσα χρόνια στα τηλεοπτικά δρώμενα και έχοντας εμπειρία και πείρα στο χώρο των ΜΜΕ, θεωρείται ότι το να κάνει κάποιος καριέρα στην τηλεόραση , είναι καθαρά θέμα ταλέντου ή συμβάλουν και άλλοι παράγοντες σε αυτό?

Γ.Α : Πραγματικά , ότι και να έχεις σαν άνθρωπος, από κάποια στιγμή και μετά ο κόσμος θα αποφασίσει για εσένα , αν αποφασίσουν πριν από εσένα ''κάποιοι'' άλλοι , κάποτε στο σύντομο μέλλον θα έρθει η στιγμή να επιλέξει ο κόσμος . Άρα αν δεν τίθεται θέμα ταλέντου και πρόκειται για άλλους παράγοντες, θα έρθει το κοινό και αυτό είναι που θα δώσει τις τελικές απαντήσεις και πλέον θα είσαι εκεί μόνος σου με τον κόσμο και δεν θα μπορεί να σε σώσει κανένας , διότι τα νούμερα τηλεθέασης είναι αμείλικτα και γιατί ο τηλεθεατής είναι αυτός που θα σε ψηφίσει, θα σε επιβραβεύσει η όχι . Τώρα το πως μπορείς να μπεις στη τηλεόραση η το τραγούδι ή στην ηθοποιία , μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να βοηθηθείς , η ώρα όμως που θα έρθεις αντιμέτωπος με το κοινό , θα είναι αποκλειστικά δικιά σου.
  
E.Σ : Θα ήθελα να περάσουμε τώρα στον προσωπικό τομέα .Διανύεται μια από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής σας μιας και πριν από λίγο καιρό γίνατε πατέρας. Πως ο ερχομός του παιδιού έχει επηρεάσει την καθημερινότητά σας σαν άνθρωπο και τι αλλαγές εντοπίζετε στον Γρήγορη του τότε και του τώρα?

Γ.Α : Έγινα μπαμπάς στα 39 , είναι μαγικό όπως το λένε όλοι , προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία στη ζωή μου με τη λογική ότι δεν θέλω να είμαι ο υπερβολικός πατέρας , θέλω όλα να τα ζυγίζω όλα , για εμένα έχει πολύ μεγάλη ουσία να είναι καλά η γυναίκα μου , να είναι καλά το παιδί μου . Πολύ σημαντικό είναι ότι τις περισσότερες φορές τα ζευγάρια χάνονται μεταξύ τους με τον ερχομό ενός παιδιού , ρίχνουν το βάρος εκεί και αφήνουν τον εαυτό τους . Εξίσου σημαντικό επίσης είναι να πηγαίνει καλά και η δουλειά μου , να μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου αυτά που χρειάζονται . Κακά τα ψέμματα , θέλει να έχεις απίστευτη ισορροπία μέσα σε αυτό τον ανεμοστρόβιλο πραγμάτων και συναισθημάτων , προσπαθώ να κρατιέμαι όρθιος και να στέκομαι κοντά στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Χωρίς αμφιβολία όμως, το να έχεις παιδί είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Ε.Σ Αν μπορούσατε να περιγράψετε τη ζωή σας και γενικά τις στιγμές που περνάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα  αυτή την χρονική περίοδο , μέσω ενός τραγουδιού του Α. Ρέμου που από όσο γνωρίζω είναι και η αδυναμία σας σαν καλλιτέχνης  , ποιο θα ήταν αυτό?

Γ.Α : Με το << Μόνος μου το πέρασα και αυτό>> !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου