Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Tο φαινόμενο του Αγ. Βαλνεντίνου

Δεν ξέρω αν η φρενίτιδα που κυριαρχεί λίγο πριν  ή την ημέρα των ερωτευμένων διαλύει μόνο το δικό μου νευρικό σύστημα, αλλά ένα είναι γεγονός , βρισκόμαστε δυο εβδομάδες περίπου μέχρι την  "μεγάλη'' μέρα και ήδη ορισμένοι έχουν ξεσαλώσει. Οι πρώτες καρδούλες, αρκουδάκια , κάρτες , ακόμη και προφορές εστιατορίων  για το μενού των ερωτευμένων έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν δειλά, δειλά, κάνοντας με να συνειδητοποιήσω μετά λύπης ότι η συγκεκριμένη ημέρα κάθε άλλο παρά αφιερωμένη στους ερωτευμένους δεν είναι , αφού αποτελεί μεγάλη ευκαιρία σε μικρά μαγαζιά και επιχειρήσεις να κάνουν χρυσές δουλειές, κάτι δηλαδή  σαν τη κότα με τα χρυσά αυγά.
            Αλήθεια, λέτε να είμαι εγώ αυτή που βαράει ενέσεις αναισθησίας απέναντι σε αυτή την τόσο ψεύτικη και εμπορική γιορτή , ή ημέρα των και ''καλά'' ερωτευμένων είναι μια πολύ καλή αφορμή των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν ( με το αζημίωτο ) την αίσθηση αγάπης και τρυφερότητας στα ζευγάρια. Με λίγα λόγια ,   ένας καψουράκος, πρέπει να  περιμένει μόνο την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον αλλά και τα συναισθήματά του στο άτομο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά? Μήπως λέω μήπως , κάθε μέρα πρέπει να δείχνουμε με πράξεις και χωρίς πολλά  λόγια την αγάπη μας και όχι μόνο μια μέρα του χρόνου που ουσιαστικά μας το επιβάλουν  κιόλας?
               Βέβαια για να μην γίνετε  τελείως κενοί και άδειοι , όλοι λίγο πολύ ψάχνετε  την κατάλληλη στιγμή ( έστω και την 14η Φεβρουαρίου ) να εκφράσετε αυτό που νιώθετε και δεν σας αδικώ , αλλά πιστέψτε με , μην υποτάσσεστε σε κανέναν και σε τίποτα, ότι θέλετε διεκδικήστε το με πείσμα και να δείτε που στο τέλος θα το κερδίσετε. Βάλτε λοιπόν τα γυαλιά σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να σας παγιδεύσουν  σε καλούπια και δείξτε τους ότι ο έρωτας και η αγάπη δεν έχουν μέρα και ώρα αλλά δύναμη , ένταση και πάθος.
            Για αυτό λοιπόν δώστε αγάπη απλόχερα και μην στερείται την παρουσία σας από εκείνους που την έχουν ανάγκη και σκεφτείτε αυτό....  Είστε και εσείς που περιμένετε την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, είμαστε και εμείς που περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου