Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Re think Athens λέμε..!!!!


Είχα την ευκαιρία την προηγούμενη Παρασκευή να επισκεφτώ το Εργαστήρι του Urban -Think Tank Athens και μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα θετικά. Άνθρωποι γεμάτοι  φρέσκες ιδέες ,  αισιοδοξία και χαμόγελο βρίσκονται εκεί καθημερινά  για να ενημερώνουν τους πολίτες για την πολύ αναμενόμενη ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου , έργο το οποίο έρχεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρου της Αθήνας.  
      Το σχέδιο το οποίο έχει δοθεί στην δημοσιότητα δείχνει ότι το έργο αυτό θα ξεκίνα από την πλατεία Συντάγματος και θα ολοκληρώνεται στην Ομόνοια προσδίδοντας  στις περιοχές του κέντρου  ιδιαίτερη αισθητική  και αίγλη που στην παρούσα φάση  δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα . Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα έρευνας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υπό τη διεύθυνση του U -TT Athens μιας αρμόδιας ομάδας της οποία έργο είναι η εύρεση νέων ιδεών που θα αφορά την καρδιά της πόλης μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αλλά και του ιδρύματος  Ωνάση  που χρηματοδοτεί το έργο , η έναρξη των εργασιών υπολογίζετε στα μέσα του 2014 και η ολοκλήρωσή του στις αρχές του 2016. Φανταστείτε λοιπόν μια πιο πράσινη  Αθήνα,  διαφορετική , στην οποία καθένας από εμάς θα έχει την ευκαιρία να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του  και συνάμα  να απολαμβάνει τον περίπατό του χωρίς να ηχούν στα αυτιά του κόρνες και βρισιές ( κλασσικοί  Ελληνάρες) από αγανακτισμένους οδηγούς.

Σε σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού 
Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης. αναφέρεται ότι:  «Η συγκεκριμένη ανάπλαση αναδεικνύει τον κτιριακό πλούτο της περιοχής και αποδίδει την πρέπουσα αξία στα εμβληματικά κτίρια με την οργάνωση του δημόσιου χώρου. Η ανάδειξη και προβολή των εμβληματικών διατηρητέων κτιρίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών»

 H Αθήνα αλλάζει, μαζί με εκείνη και εμείς, μπορεί κάθε αρχή να φαντάζει  δύσκολη , όπως λέει και η λαική ρήση ,  το αποτέλεσμα όμως όπως όλα δείχνουν θα ξεπερνά κάθε προσδοκία  για αυτό RETHINK ATHENS και δεν θα χάσετε..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου